Använd en bettskena innan skadan uppstår

Använd en bettskena innan skadan uppstår

En bettskena är den mest effektiva och väl använda metoden för att förhindra bruxism. Bruxism, eller mer känt som tandgnissling, kan i värsta fall slita ned dina tänder så pass kraftigt att det inte bara syns för dig själv utan även för andra. Många är helt omedvetna om att de gnisslar tänder, och det gäller speciellt personer som inte bor eller sover med någon.

Ett sätt att få reda på detta på kan vara att spela in dig själv när du sover. När du spolar igenom ljudet efteråt kommer du höra ett väldigt speciellt ljud – nämligen ljudet av dina tänder som gnids mot varandra. Alternativt kan du be en vän eller familjemedlem att hålla ett öga på dig medan du sover. Om du själv misstänker att du gnisslar tänder är det viktigt att du inte väntar alltför länge eftersom att för många timmar av tandgnissling snabbt kan påverka tänderna.

Genom att besöka din tandläkare kan han eller hon också snabbt se om du gnisslar tänderna. En tandläkare erbjuder dig snabbt en skräddarsydd bettskena som prismässigt ligger på mellan 3 – 6 000 kr. En bettskena finns i många varianter och storlekar. Med en bettskena från Antibite du är säker på att du får en medium storlek och hårdhet som passar till det mesta. Bettskenan kan enkelt anpassas efter ditt tandavtryck genom att först doppa bettskenan i kokande vatten.

Med bettskenan placerad i antingen övre eller undre munnen så kommer du inte längre att kunna gnissla tänder. De flesta tillbringar ett par dagar på att vänja sig vid bettskenan. Antibite-bettskenor är CE- och ISO-godkända och helt fria från giftiga ämnen. Bettskenorna produceras under kontrollerade förhållanden i i medicinskt godkänt EVA-plast. Produkterna är också SGS-godkända. Se mer på www.sgs.com

Beställ bettskena