image / ARCHIVES

Bettskena för huvudvärk

Bettskena för huvudvärk

Published in Blog, Uncategorized
Comments are off for this post.

Lider du av huvudvärk eller migrän? Då bör du kanske överväga att investera i en bettskena. För även om du gnisslar tänder, eller kanske inte vet om att du gör det, så kan kraftiga spänningar i din käke utlösa migrän eller huvudvärk.

Dessa spänningar i din käke inträffar oftast när du sover, men kan också förekomma under dagen, särskilt om du är stressad eller väldigt koncentrerad.
Med en bettskena i munnen minskas avståndet mellan över- och underkäken, och det får automatiskt hela din käke att slappna av.

Har du provat all slags medicin eller alternativ behandling för att förebygga huvudvärk men ännu inte provat vilken skillnad en bettskena kan göra så borde du ge det ett försök. Men förvänta dig inte ett mirakel från ena dagen till den andra. De flesta som har upplevt effekt känner det inte förrän efter ett par veckors användning, medan vissa upplever betydande förbättringar på bara några dagar.

Beställ bettskena

Använd en bettskena innan skadan uppstår

Använd en bettskena innan skadan uppstår

Published in Blog, Uncategorized
Comments are off for this post.

En bettskena är den mest effektiva och väl använda metoden för att förhindra bruxism. Bruxism, eller mer känt som tandgnissling, kan i värsta fall slita ned dina tänder så pass kraftigt att det inte bara syns för dig själv utan även för andra. Många är helt omedvetna om att de gnisslar tänder, och det gäller speciellt personer som inte bor eller sover med någon.

Ett sätt att få reda på detta på kan vara att spela in dig själv när du sover. När du spolar igenom ljudet efteråt kommer du höra ett väldigt speciellt ljud – nämligen ljudet av dina tänder som gnids mot varandra. Alternativt kan du be en vän eller familjemedlem att hålla ett öga på dig medan du sover. Om du själv misstänker att du gnisslar tänder är det viktigt att du inte väntar alltför länge eftersom att för många timmar av tandgnissling snabbt kan påverka tänderna.

Genom att besöka din tandläkare kan han eller hon också snabbt se om du gnisslar tänderna. En tandläkare erbjuder dig snabbt en skräddarsydd bettskena som prismässigt ligger på mellan 3 – 6 000 kr. En bettskena finns i många varianter och storlekar. Med en bettskena från Antibite du är säker på att du får en medium storlek och hårdhet som passar till det mesta. Bettskenan kan enkelt anpassas efter ditt tandavtryck genom att först doppa bettskenan i kokande vatten.

Med bettskenan placerad i antingen övre eller undre munnen så kommer du inte längre att kunna gnissla tänder. De flesta tillbringar ett par dagar på att vänja sig vid bettskenan. Antibite-bettskenor är CE- och ISO-godkända och helt fria från giftiga ämnen. Bettskenorna produceras under kontrollerade förhållanden i i medicinskt godkänt EVA-plast. Produkterna är också SGS-godkända. Se mer på www.sgs.com

Beställ bettskena

Så formar du din bettskena


Det är snabbt och enkelt att forma din Antibite bettskena. Följ helt enkelt instruktionerna nedan. Denna instruktion följer också med i paketet när du köper en eller flera bettskenor.
 

För bästa resultat ber vi dig att noggrant läsa igenom följande instruktioner innan användning.

1. Koka upp ca. fjärdedels liter vatten. Häll sedan vattnet i en kopp och låt stå i exakt 30 sekunder.

2. Håll skenan i det lilla handtaget och doppa den upp och ned i det kokande vattnet i exakt 10 sekunder. Se till att hela skenan är nere i vattnet. Skenan blir nu helt klar och mjuk. Plocka upp skenan vertikalt ur vattnet – se till att skenan inte kollapsar när du har den i vattnet eller när du plockar upp den.

3. Ta bort överskottsvattnet och placera skenan omedelbart på övre tandrad. Tugga kraftigt på skenan och sug ut luften ur den. Massera med fingrarna runt skenan för ett tätare tandavtryck. Detta får gärna ta ca 20 sekunder.

4. Om du inte är nöjd med tandavgjutningen ska du upprepa proceduren. Detta måste göras omedelbart, senast samma dag.

5. Efter avgjutningen sköljer du skenan under kallt vatten så att det hårdnar. Klipp av handtaget och klipp vid behov av skenan med en fin sax.

6. Ta några dagar till att vänja dig med att sova med skenan. Behåll skenan i det medföljande fodralet när den inte används. Borsta din bettskena med din tandborste två gånger i veckan för att hålla den ren.

Beställ bettskena

bideskinne_online_billig

TANDSKÆREN – ET HYPPIGT PROBLEM


Bruksisme, bedre kendt som det at skære tænder er et kendt fænomen i hele verden. Ingen ved med 100% sikkerhed hvorfor vi skærer tænder, men forskere mener at det skyldes en ubalance i kroppen.
Det hele starter i hjernens centralnervesystem hvor helt små ubalancer fører til at du skærer tænder. Det er desuden bevist at et forkert sammenbid ikke kan forklare tandskæren. En bideskinne kan for mange være med til at fjerne eller afhjælpe den skadelige tandskæren, men forskning peger på, at hvis man skal problemet til livs, så skal personens livssituation indrages.
Personer med stress, angst eller generelle spændinger i kroppen vil oftere være mere udsat for tandskæren, også kaldet bruksisme på fagsprog. Men langt de fleste danskere der skærer tænder gør det simpelthen bare uden grund. En undersøgelse udført af tandlægeskolen på Århus Universitet viser at 300.000 danskere skærer tænder i en sådan grad at det forringer deres livskvalitet som følge af tandskader, træthed, hovedpine mv.

10 ting du bør vide om tandskæren

 

1) Alle personer i verden skærer tænder – nogle mere end andre
2) Mange skærer tænder uden overhoved at vide det
3) Der skelnes ofte mellem tandskæren når man er vågen eller sover
4) Der skelnes ligeledes mellem tandpresning og tænderskæren
5) Bruksisme/tandskæren starter i din hjerne
6) Tandskæren om natten er en almen kendt søvnforstyrrelse
7) Børn eller teenagere skærer ofte mere tænder end voksne
8) 8 ud af 10 personer som bruger en bideskinne oplever en positiv virkning
9) Bruksisme/tandskæren kan diagnosticeres
10) Bruksisme/tandskæren kan behandles – fx med en bideskinne